Staggered Spaces / Yiduan Shanghai Interior Design

Exhibition Center, Chongming, China
Interiors designers: Yiduan Shanghai Interior Design
Area: 1800.0 m2
Year: 2018
Photographs: Enlong Zhu

Staggered Spaces / Yiduan Shanghai Interior Design

Text description provided by the architects. The project was built from containers, situated at Orenda · Chongming Island, Shanghai, China. Its isolated location on open grassland, as well as the narrow interior spaces of the containers, made the project challenging. In order to give the ten ordinary staggered containers unique aesthetics, the designers boldly extended the inner space of the containers outwards, through creating a void box connected to each closed container.

Staggered Spaces / Yiduan Shanghai Interior Design

Staggered Spaces / Yiduan Shanghai Interior Design

Staggered Spaces / Yiduan Shanghai Interior Design Staggered Spaces / Yiduan Shanghai Interior Design

 

The added boxes, framed by grilles, increased usable area, met the functional demands and formed a contrast of solidness and void with the containers. Natural light can be filtered through grilles, generating a poetic view of light and shadows. The containers, and the new boxes generated from them, together produce the staggered and overlapping architectural form, making the building look modern and futuristic.

Staggered Spaces / Yiduan Shanghai Interior Design

Staggered Spaces / Yiduan Shanghai Interior Design

Staggered Spaces / Yiduan Shanghai Interior Design

 

Staggered Spaces / Yiduan Shanghai Interior Design

The overall architecture features a coordinated palette of white and light natural wood color, which gives it a clean, simplistic and modern visual impression. Besides, matched by the surrounding green grassland, the architecture harmoniously blends with nature.

Staggered Spaces / Yiduan Shanghai Interior Design

Staggered Spaces / Yiduan Shanghai Interior Design Staggered Spaces / Yiduan Shanghai Interior DesignStaggered Spaces / Yiduan Shanghai Interior Design

A meandering river passes through the middle part of the building, adding flexibility and vitality to it. The entire building is composed of three floors, with 1F functioning as reception and display space, 2F providing simple meals, coffee and tea and 3F serving for working, meeting and business activities.

Staggered Spaces / Yiduan Shanghai Interior Design Staggered Spaces / Yiduan Shanghai Interior Design Staggered Spaces / Yiduan Shanghai Interior Design Staggered Spaces / Yiduan Shanghai Interior Design  Staggered Spaces / Yiduan Shanghai Interior Design Staggered Spaces / Yiduan Shanghai Interior Design Staggered Spaces / Yiduan Shanghai Interior Design